Καλώς ήρθατε στο blog των Επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας! Δεν είναι παρά μια μικρή προσπάθεια να αναδειχτεί το έργο και η δουλειά μας, που με τόση αγάπη και μεράκι ασκούμε. Εδώ θα ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις των Επισκεπτών Υγείας στα διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου υπηρετούν.

Πρόγραμμα Σχολικής Υγιεινής 2015

Την περασμένη Πέμπτη, 30/04/2015 ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος της Σχολικής Υγιεινής στην Έκτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμάτας, που διεξάγεται από τις Επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου μας με τη συμβολή εθελοντών ιατρών, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Στόχος του προγράμματος είναι διενεργηθούν προσυμπτωματικοί έλεγχοι που θα αφορούν σωματομετρήσεις, οπτική οξύτητα, σκολίωση, εμβολιαστική κάλυψη και στοματική υγιεινή. Σκοπός μας είναι η προάσπιση και η προαγωγή της σωματικής υγείας των μαθητών-τριών, εντοπίζοντας εγκαίρως πιθανές παθολογικές καταστάσεις. Μελλοντικός στόχος μας είναι η παρούσα εκτίμηση των αναγκών υγείας των μαθητών να συμβάλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων προγραμμάτων αγωγής  υγείας. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ.Μπέζο και τον κ. Γιαννόπουλο, αντιδήμαρχο υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς η ευαισθητοποίησή τους σε  θέματα προαγωγής υγείας συνετέλεσε στην υλοποίηση του παρόντος προγράμματος. Αξίζει να αναφερθεί και η συμβολή του κ.Βεργόπουλου και της επιτροπής εθελοντισμού, που εμφανίζουν πάντα ιδιαίτερο ζήλο σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου